Malafide slotenmaker nu ook actief in Almere

Een paar jaar geleden kon je nog makkelijk de telefoon pakken wanneer je buitengesloten was en het eerste de beste telefoonnummer van een slotenmaker bellen. Dit was geen probleem, maar tegenwoordig is dat wel anders. Ook in Almere zijn nu sinds kort malafide slotenmakers gesignaleerd. In dit artikel leg ik uit hoe je ze herkent en hoe je ervoor zorgt dat je een goede, doch goedkope slotenmaker in Almere belt.

factuur malafide slotenmaker in almereIn eerste instantie denk je, ach.. die malafide jongens herken ik toch? Maar laten we eerlijk wezen. Het feit dat ze hun malafide praktijken kunnen uitvoeren komt doordat blijkt je ze juist in veel gevallen niet direct herkent. Je belt zo’n slotenmaker op en vraagt wat het kost om je deur te laten openen omdat je jezelf hebt buitgesloten. Op zich al vervelend genoeg, en dat weten ze. Ze weten ook dat het voor jou een urgente kwestie is, dus je zult ze niet snel afwijzen. Terug naar het telefoongesprek… Je hebt ze aan de lijn en vraagt dus naar de kosten. Vervolgens krijg je te horen dat ze dat wel begrijpen, maar dat ze dat niet zo 1, 2, 3 kunnen zeggen. Elke deur is namelijk anders mevrouw. Op zich een plausibel verhaal. Of toch niet…??

Wanneer de slotenmaker sloten of cilinders moet vervangen dan snijdt deze vraagstelling inderdaad hout. Daarbij zijn namelijk de kosten afhankelijk van de dikte van de deur en de dikte van cilinder. Maar voor het openmaken van een deur is het gewoon een kwestie van weten of er aan de binnenkant van de deur een sleutel zit, of de deur op slot zit en of er haken op zitten die de boel exta vergrendelen. Een eerlijke slotenmaker zal dus ook altijd vragen naar hoe u naar buiten bent gegaan. Heeft u misschien de deur achter u dicht getrokken, of bent u via de garagedeur naar buiten gegaan terwijl de voordeur nog afgesloten zat met een sleutel? Dit zijn allemaal andere situaties, maar voor elke situatie geldt één specifieke oplossing waarbij de prijs direct aan jou verteld kan worden.

Nou goed, je hebt alles goed uitgevraagd en je denkt dat er nu echt niks meer mis kan gaan. Fout! Er zijn namelijk genoeg voorbeelden van mensen die malafide slotenmakers zo maar aan de slag laten gaan zonder echt een eindprijs overeen te komen. Het gevolg kan je raden. Mensen worden uiteindelijk opgezadeld met rekeningen van soms wel meer dan 600 euro per slot.

Achteraf komen diezelfde mensen er dan ook vaak achter dat hun slot niet meer goed werkt. Met andere woorden, de malafide slotenmaker heeft een ‘kwikfitje’ gedaan. Hij is dus eigenlijk helemaal geen slotenmaker, maar kent gewoon een trucje om jouw deur snel te openen, al dan niet met schade, dat maakt hem weinig uit.

Meer weten over dit soort praktijken? Google dan eens voor de programma’s Opgelicht en RamBam met de afleveringen over slotenmakers. Ik hoop dat ik jou in ieder geval heb kunnen behoeden voor onnodige kosten.