Let op malafide slotenmakers in Rotterdam

Heb je een slotenmaker nodig, dan heb je die vaak meteen nodig. Ja, je belt wel wat in de rondte, maar vaak heb je hem toch al snel nodig omdat je je sleutel binnen hebt laten liggen, of jezelf op een andere manier hebt buitengesloten. Ook komt het natuurlijk voor dat je slot kapot gaat waardoor je je huis niet meer in kan. In de meeste gevallen is dat allemaal niet zo’n probleem om betrouwbare slotenmakers in Rotterdam te vinden, maar helaas zijn er de laatste tijd ook heel wat malafide jongens bij die daar grove misbruik van maken.

onthulling malafide slotenmakers opgelichtOok in Rotterdam werken helaas dergelijke malafide slotenmakers. Dit zijn slotenmakers die hun service via Google aanbieden en in eerste instantie heel netjes en vriendelijk overkomen. Ondanks dat het gewoon gaat om het open maken van een slot kunnen ze toch niet precies zeggen wat het je gaat kosten. Vervolgens komen ze bij je thuis en gaan ze aan de slag. Dit is het moment dat alle ellende begint. Ze rekenen daarna namelijk een exorbitant en buitenproportioneel hoog bedrag voor hun diensten waar je stijl van achterover valt. Ik ken bijvoorbeeld iemand die voor een buitensluiting een rekening van ruim 700 euro gepresenteerd kreeg, terwijl gemiddeld een slot open maken in Rotterdam zo’n 75 euro kost. Uiteraard is dat in het weekend of in de avonduren natuurlijk duurder. Je zou denken dat mensen een dergelijk hoge rekening gewoon niet betalen, maar dit zijn meester intimideerders. Mensen betalen dus vaak uit angst zo’n hoge rekening alsnog. Wanneer de slotenmaker gevlogen is blijkt het slot dan tot overmaat van ramp ook vaak nog eens beschadigd te zijn waardoor je alsnog een deskundige slotenmaker moet inschakelen. Wellicht ben je bekend met het programma Opgelicht? Dit programma besteedde namelijk in 2014 al eens aandacht aan dit soort wanpraktijken.

Herken de erkende slotenmaker in Rottterdam

Maar hoe herken je nou uiteindelijk betrouwbare slotenmakers in Rotterdam? Want dat is waar je naar op zoek bent. Allereerst moet je dus de juiste vragen stellen aan de telefoon. Gaat het om een slot vervangen, dan klopt het dat de slotenmaker in kwestie vaak over de telefoon geen prijzen kan noemen, simpelweg omdat dat afhankelijk is van de dikte van de deur en de dikte van de cilinder. Een kleine millimeter verschil maakt dus ook een heel verschil in de prijs. De meeste slotenmakers komen dan ook kosteloos de situatie schouwen waarna ze u precies kunnen vertellen wat het gaat kosten. Let wel, een betrouwbare slotenmaker weet de prijs voorafgaand aan het werk.

Heb je nou te maken met een buitensluiting, dan kan een goede slotenmaker ook zonder je deur te zien weten wat het gaat kosten om de deur open te maken. Laat je dus niet in de maling nemen door de monteur eerst aan het werk te laten gaan, en daarna maar af te wachten wat de prijs gaat worden. Ik zeg het u, u wordt dan genaaid.

Om nog meer zekerheid te hebben kan je de slotenmaker ook vragen naar zijn legitimatie. Als er niks aan de hand is zullen de meeste betrouwbare slotenmakers namelijk zonder blikken of blozen hun legitimatie aan je laten zien.